Faciliteter

Værelserne

Eleverne på Samsø Efterskole er hovedsageligt indlogeret på 2-mandsværelser, men vi råder også over enkeltværelser, samt 3- og 4-mandsværelser. Da værelserne er bygget over en årrække er det forskelligt hvordan de er indrettet. De nyeste har bad og toilet på værelset, mens andre har det på gangen. Hvilket værelse du kommer til at bo på er tilfældigt og kan ikke ønskes på forhånd. På alle fløje er der vaskemaskine og tørretumbler, så eleverne selv kan vaske deres tøj. Desuden er der et fælles the-køkken, hvor det er muligt at varme lidt vand til kakao og lave en toast.

Trådløst netværk

Skolen har trådløst netværk som dækker hele skolen inklussiv elevværelser. For at komme på nettet, skal man bruge sit UNI-login, og skolen har derved mulighed for at logge enkelte brugere af nettet, hvis der downloades ulovlige filer. Nettet er åbent for elever fra kl. 7 om morgenen og til kl. 22.30 om aftenen.

Maden

På Samsø Efterskole får eleverne mad 6 gange i døgnet. I vores køkken har vi vores køkkenchef og hendes to medhjælpere. Sammen med eleverne laver de den lækreste mad tilberedt af øens råvarer. I hverdagen får vi varm mad til middag, og rugbrød med lune retter til aftensmad. Eleverne kommer i løbet af året til at lære hvordan man laver mad i et storkøkken. De deltager på skift i køkkenarbejdet, hvor de lærer at lave maden fra bunden af.

Fritiden

I fritiden har eleverne rig mulighed for at udfolde sig på skolens område og i skolens lokaler. Skolen har et hyggerum til eleverne, med fjernsyn og bordfodbold. Derudover er der adgang til skolens hal, fitnessrum og musiklokale. Udendørs er der boldbane, beach-volley, multibane, udendørsfitness, samt grønne arelaer med sø, bålplads m.m.