Du investerer i dit barns fremtid

Et efterskoleophold er en stor investering for mange familier, så for at det skal være lidt lettere at gennemskue for jer, er her en gennemgang af hvad der er med i prisen og hvilke ekstra udgifter der kommer i løbet af året.

Ugepris:

Samsø Efterskole opkræver en ugepris på 2.260,- kr. i 2016/17. Fra ugeprisen skal trækkes statsstøtten, som beregnes på baggrund af husstandens årsindkomst to år før skolestart. I prisberegneren på www.efterskole.dk kan du beregne, hvor stor egenbetalingen bliver. Der kan trækkes 34.662,- kr. fra årsindkomsten for hvert barn under 18 år i husstanden.

Inkluderet i ugeprisen for et ophold på Samsø Efterskole er:

• Undervisning i alle fag undtagen faldskærmsudspring/paragliding.
  • Ophold.
  • Oplevelser.
  • Færgekort, som giver gratis rejse med færgen til Samsø, mens man er elev på efterskolen.
  • Skolerejsen med de aktiviteter som der arrangeres dernede, på nær paragliding, hvor eleven selv skal betale halvdelen af prisen for et spring.

Det som ikke er inkluderet i ugeprisen er:

• Dykkercertifikater - det er muligt at følge al undervisningen og deltage i alle dyk, men ønsker man at få certifikatet med fra skolen, så skal man betale udgifterne til bøger og certifikatudstedelse.
  • Jagttegn - som med dykning kan man følge undervisningen, men ikke gå til jagttegnsprøven, og dermed heller ikke deltage som jæger på jagterne. Man kan dog godt deltage som klapper.
  • Duelighedsbevis - som med dykning og jagt kan man deltage i undervisningen og sejladserne, men ønsker man at gå til duelighedsprøve, så skal man betale for det.
  • Faldskærmsudspring - her er der en egenbetaling på 1.000,- kr. for første spring, som er inklussiv 3 måneders medlemskab af faldskærmsklub og forsikring. For de efterfølgende spring er prisen 375 kr. For både første spring og de efterfølgende, betaler skolen differencen fra elevprisen og op til det, som faldskærmsklubben skal have.
  • Transport til og fra færgen.

Tilmeldingsgebyr:

Ved tilmelding og oprettelse i vores administrative systemer opkræver vi et gebyr på 1.000,- kr.

Depositum:

Depositum på 2.000,- kr. betales i november måned før skolestart og skal dække eventuelle skader som eleven forvolder på skolens ejendom, mistede bøger m.m. Depositummet tilbagebetales når eleven har gennemført skoleopholdet på Samsø Efterskole.