Valgfag

Velkommen til et stort udvalg af spændende valgfag, som vil stimulere dine sanser og måske endda give dig et kick af adrenalin. Valgfagene på Samsø Efterskole er inddelt i disse tre spændende grupper, så der er noget til enhver:

Vores valgfagstyper

Samsø Efterskole er noget særligt. Også når det kommer til valgfagene.

På Samsø Efterskole har vi mellem 30-40 valgfag at vælge imellem. Inden skoleårets start vælger du, hvilke fag du ønsker at få på dit skema. Du skal vælge mindst 6 fag, men du må gerne vælge flere. Der er ingen garanti for, at du får alle de fag, som du ønsker, selvom vi gør vores bedste for, at flest mulige ønsker kan opfyldes.

Vores fag er delt op i A-valgfag, B-valgfag og C-valgfag:

A-valgfag

A-valgfagene er nogle af vores mest populære valgfag. De oprettes hvert år, og du får ekstra timer i form af enten fagdage, weekendundervisning eller A-valgfagsture. I flere af vores A-valgfagfag er målet at være blandt de bedste i efterskoleverden. Det gælder f.eks. fagene Dykning, Flyvning, Faldskærmsudspring og Jagt. A-valgfagene skemalægges, så eleverne kan vælge flere A-valgfag på en gang.

A-valgfagene er:

B-valgfag

B-valgfagene er andre populære valgfag, som også altid oprettes - ligesom A-valgfagene. Men der er ikke lige så mange timer på disse valgfag.

B-valgfagene er:

C-valgfag

C-valgfag er valgfag, som kun oprettes, hvis mindst 14 elever har ønsket det. Hvis der er 10-12 elever, der har ønsket faget, gør vi dog meget for at finde et par elever mere, der også kunne have interesse i faget.

C-valgfagene er:

"Det er fedt, at der er så vildt mange valgfag og har man lyst til at prøve kræfter med noget nyt, kan man skifte 2 gange om året. Man oplever utrolig meget som man ikke vil opleve andre steder." (elevcitat)