Jagt på Samsø Efterskole

Samsø Efterskoles valgfagstyper

Mange tror, at jagt er for skydegale drenge. Det er det ikke. Jagt handler om forståelse for og kendskab til den natur, vi færdes i. Det er stille naturoplevelser i den kølige morgenstund og hårdt arbejde, når man som klapper slider sig gennem det tætteste budskads.

Tag jagttegn på Samsø Efterskole

Du har 2 muligheder, når du vælger jagt på Samsø Efterskole: Enten tager du et kvikkursus, hvor vi intensivt arbejder på at få dig til jagtprøve i oktober. For de elever, der består, vil der blive mulighed for at komme både på markjagt og andetræk. Derudover vil vi arbejde med revirpleje, udsætning af agerhøns, bygning af skade- og rævefælder og introduktion til jagthundens arbejde. Bemærk, at du skal være fyldt 16 år senest d. 31/12 i det år, hvor prøven foregår for at vælge kvikkurset. Den anden mulighed er, at du har god tid til at lære alle de ting, der skal læres til jagtprøven, og går til prøve i maj måned.

For alle på efterskolen, der vælger jagt som valgfag, er der mulighed for at være klapper på en eller flere klapjagter, ligesom alle vil lære behandling af skudt vildt.

For at gå til jagtprøven skal der betales et gebyr til skov- og naturstyrelsen.

“Vores første klapjagt. Vi presser fasanerne fremad. HOLD LINJEN, HOLD LINJEN! Men hvordan kan jeg holde linjen, når jeg sidder fast i et tjørnekrat? Jeg lægger mig ned på maven og møver mig frem. Jeg kigger til siden og ser Alexander ligge på præcis samme måde som mig. I det øjeblik følte jeg mig som en rigtig jæger!" (Elevcitat)