Faldskærmsudspring

Samsø Efterskoles valgfagstyper
Samsø Efterskoles valgfagstyper

Har du nogensinde prøvet at hænge 1000 meter over jorden med benene frit dinglende under dig? Hvis ikke, så kan du prøve det på Samsø Efterskole, hvis blot du er fyldt 16 år. Her kan du nemlig springe i faldskærm, mens du er på efterskole!

Drømmer du om at springe i faldskærm?

Faldskærmsudspring hos os er en weekendaktivitet, og vi springer 2-3 weekender om året afhængig af vejret. Inden du får lov til at springe, skal du bestå en teoriprøve, samt lave forskellige øvelser på landjorden.

Men når du først hænger deroppe under skyerne og kigger ned på det store landkort, så får du fornemmelsen af frihed. Og efter du er landet, er du vokset for med 5-10 centimeter i højden. For det er i den grad en oplevelse for livet at springe i faldskærm. Springene, vi gennemfører, er static-line spring. Dvs. at skærmen udløses automatisk, når springeren forlader flyvemaskinen.

“Da jeg blev kørt til flyet, bankede mit hjerte, men idet jeg træder ud af flyet, er det den fedeste oplevelse nogensinde. Jeg svæver bare rundt i luften og kan se hele Samsø. Det er en ubeskrivelig følelse. Jeg landede perfekt, og det var bare alt for fedt. Det er noget, jeg aldrig vil glemme" (elevcitat)