Flyvning på efterskole

Samsø Efterskoles valgfagstyper

At tage flycertifikat er ikke noget man bare lige gør på et weekendkursus, men i faget flyvning kommer vi omkring i faget, så eleverne vil være godt klædt på hvis de på et senere tidspunkt vil tage et privatflyvercertifikat eller uddanne sig som erhvervspilot.

Undervisningen giver eleverne indsigt i flyvningens univers via teoriundervisning og simulatorflyvning samt besøg i blandt andet Roskilde Lufthavn hvor vi besøger kontroltårn, brandberedskab, flyværksteder, en flyveskole samt redningshelikopteren, der er placeret i Roskilde.

Undervisningen foregår i klasselokale og ved computer-flysimulatorer samt på Samsø Flyveplads. For dem, der består teori- og flysimulatordelen, vil der være mulighed for at tage en prøvelektion i en rigtig flyvemaskine sammen med holdets lærer, der er professionel pilot og flyveinstruktør.