Oplevelser til Lands

Nogle gange behøver tiden ikke gå hurtigt. Tværtimod.

Nogle oplevelser skal bare have god tid. Bålaftenen, hvor man sidder med kæresten i hånden og bare kigger ind i flammerne, mens der bliver spillet guitar til. Den aften behøver ikke ende.

Eller fodboldkampen, hvor alle på holdet rammer formen.Publikum pisker en stemning op, med bannere og sange. Afleveringerne sidder lige i skabet og det hele går op i en højere enhed.

Disse øjeblikke skal blive ved og nydes. De skal brænde sig fast i vores erindring, som de oplevelser der er med til at skabe et fantastisk år.

Og netop disse øjeblikke, disse oplevelser er der masser af på Samsø Efterskole. Hvad enten du søger dem på en hesteryg, en golfbane eller i et adventure race. De ligger og venter lige foran dig. Alt du skal gøre er, at engagere dig og ville tage imod og være med til at skabe de øjeblikke, som du vil tænke tilbage på mange år fremad.

Oplevelserne venter på dig!

Klap, klap, klap

Klokken er fem om morgenen, det er weekend og jeg er allerede oppe! En speciel grund til det? Så absolut! Mine venner fra jagtholdet og jeg har ventet på denne dag i lang tid, vi skal endelig af sted på vores første klapjagt! På færgen spiser vi den medbragte morgenmad, som i dagens anledning er ekstra god, og spændingen begynder lige så stille at brede sig. Ankomsten til det store flotte gods hvor jagten bliver holdt, er nærmest overvældende, alle de andre hjælpere står samlet i grupper og snakker om dagens udfordring. Der er ingen af os der aner hvad dagen kommer til at bringe. Vi bliver læsset op i en bil, og så kører vi ellers derudaf gennem skove og over marker indtil vi pludselig ender foran et stort krat, hvad foregår der? Vi bliver fordelt ud på en lang række og så skal vi bare gå i en lige linje, mens vi presser fasanerne fremad. HOLD LINJEN! HOLD LINJEN! Men hvordan kan jeg holde linjen når jeg sidder fast i et net af tjørnekrat? Jeg ligger mig ned på maven og møver mig frem, jeg følte mig lidt ligesom Rambo! Jeg kigger til siden og ser Alexander ligge på præcis samme måde som mig og kæmper med at holde linjen, i det øjeblik følte jeg mig som en rigtig jæger!

Skydning for sjov

Jeg sidder i hyggerummet og venter på bilen der skal tage mig med til skydning. Føler mig helt overekstatisk. Skydeklubben på Samsø er som mit andet hjem på øen. Jeg er knap nok kommet ind af døren, før jeg smider mine ting og begynder at tage mit udstyr på. Da jeg træder ind på banen kan jeg med det samme dufte krudtet, der hænger i luften. Jeg finder min veninde med det samme, og vi stiller os med vilje ved siden af hinanden, i dag står det på konkurrence skydning! Vi er vidst kommet til at køre hinanden lidt for meget op, for skydning bliver mere spas end seriøs træning. "HEY! Jeg vinder over dig!" råber jeg efter et klasse skud lige i plet, "HAHA som om!" råber hun igen og griner. Trænerne vender øjne af os, de ved godt der ikke er noget at gøre, når vi først er i det humør.

En lang gåtur

Hallen er fyldt med elever der har valgt at blive til årets flygtningeweekend. Det summer af spænding, i indgangen bliver folk korpsvisiteret, og i hallen render folk rundt og viser de ting de har fået smuglet ind. Efter en god kop tørre ris med lidt vand, er vi klar til aftenens udflugt! I vores "familier" bliver vi ført ud i mørklagte biler, og chaufføren kører os et ukendt sted hen på øen, da vi bliver læsset af ser vi et lys blinke lidt derfra, var vi virkelig helt nede ved Vesborg fyr? Vi begynder at gå, men vi er godt klar over at vi ikke må blive set af nogen som helst og der kommer hele tiden biler, så vi må hele tiden søge i skjul i buske og grøfter. Det var en stjerneklar nat, de klare små sole fra himlen lyste ned på os og månen smilte venligt, der var udsyn til en fantastisk nat!

Bålhygge

Vi går med dyner om os ned gennem Besser. Vi er bare nogle hyggehoveder. Vi er på vej mod stranden. Nogle køre på longboard. Andreas går med sin guitar på ryggen, han ser så dejlig ud. Han tager min hånd mens jorden under vores fødder går ud i sand. Bølgerne bruser, det er tusmørke. Vi har fået lov til at være lidt længere ude, da vi skal se måne formørkelsen. Vi biksede et lille bål sammen. Det havde sikkert været koldt på stranden, hvis ikke det var for varmen fra bålet og de andre man sad tæt op af. Guitaren spillede, folk snakkede, og lydene fra vandet beroligede. Man kunne mærke fællesskabet. Endnu en uforglemmelig aften på Samsø Efterskole.

Øre guf

Turen går til Tølløse. Det er valgfagsdage og musikeleverne er klar til den vildeste musikfestival for efterskole! Vi har øvet i lang tid, og endelig kommer dagen hvor vi skal af sted. Alle er spændte, sangerne synger sangene igennem både på færgen og i bussen på vej derhen, selve koncerten var først dagen efter, men vi var overbevidste om at man ikke kan øve nok! Aftenen gik på hygge, vores lærer sad med guitaren og jammede løs med dem der ville, mens at hyggekrogen, på det loft vi skulle sove, var fyldt med fnisene elever. Vi vågnede dagen efter, og var klar til at angribe alle de oplevelser vi havde i vente. Skolen var fyldt med mennesker, boder, snak og ikke mindst musik! Vores egen koncert gik ikke helt som planlagt, men det gør vel ikke noget, så længe man har det sjovt?