Oplevelser til vands

EN FANTISKTISK FØLELSE!

En ny følelse! En ny verden! Det var i intro forløbet. Jeg havde dagen forinden været i vandet med alt dykker udstyret på, og også under overfladen. Men i dag fik jeg lov til at dykke en tur ind til bredden på Ballen strand. Min første tur som dykker. For dig lyder det nok ikke af meget. Men for mig, og sikkert også for dig hvis du prøvede, var det en ny verden der åbnede sig! Det var som at gå i et med havet, da jeg svømmede igennem dette smukke landskab der udformede sig foran mig. Det var som om der var et helt nyt lille samfund, her i det du til tider kunne afsky, når du var på stranden og bade. Tang som lignede mystiske træer, der rakte mod overfladen, sten som bosteder til de mange havdyr. Og en krabbe på spadseretur. Jeg følte mig enormt privilegeret, at jeg fik lov til at opleve noget så stort, som at blive et med den forunderlige mystiske verden på bunden havet. Og med et var jeg forelsket. Jeg havde uden videre kastet min kærlighed på dykning.

Det er fuldkommen van(d)vittigt det her...

Datoen er 17. december, vandet er 4 grader "varmt" og vi er 27 elever der står klar på havnen i Ballen for at deltage i årets juledyk. Juletræet er parkeret på bunden af havnen. De elektriske julelys lyser stadig og fra overfladen kan vi se at juletræskuglerne hænger opad. Linet op på en lang linje står vi klar til at tage skridtet. Det lille skridt der er forskellen mellem en dejlig varm tør dykkerdragt og følelsen af det kolde vand der trænger ind langs armene og finder vej om til ryggen. Det giver et gys i mig, da jeg hopper i, og jeg kan se de andre også lige skal bruge 5 sekunder på at få styr på vejrtrækningen.

Da alle er i vandet og har givet OK tegn til instruktørerne, forlader vi overfladen og glider ned i Ballen Havns grumsede vand. Sigten er dårlig og man kan kun svagt ane de andre dykkere. Juletræet er pyntet, men langt fra så kønt som det derhjemme. I det hele taget så er der ikke ret meget positivt at sige om dette dyk. Men det er heller ikke nødvendigt, for vi er her ikke fordi det er et fedt dyk, men vi er her for at kunne sige "vi gjorde det, vi deltog i juledykket."

Det er en oplevelse for livet. Endnu en oplevelse i perlerækken af oplevelser som Samsø Efterskole har givet mig. Læs mere om dykning som valgfag her.