Friluftsliv på Samsø Efterskole

Samsø Efterskoles valgfagstyper

Det moderne friluftsliv har utrolig mange afskygninger. Adventure race, dykning og jagt er selvstændige valgfag på Samsø Efterskole, så dem berører friluftsliv ikke. Friluftslivsfaget på Samsø Efterskole søger det enkle friluftsliv. Der skal være tid til ro, nærvær og fordybelse. Men også forundring og betagelse. Så mens bølgerne slår ind mod stranden og flammerne fra bålet strækker sig mod himlen, så sidder friluftsholdet og snitter en snobrødspind og fortæller lidt røverhistorier om det ene og det andet. Basisfriluftslivet med mad på bål, etablering af lejrplads og orientering kommer derfor til at have en central plads. Flettet ind i dét kommer udstyrslære, hvor vi snakker om hvilket udstyr der er ”nice-to-have” og hvilket der er ”need-to-have”. Eleverne kommer også til at skæfte deres egen kniv.

Der kommer naturligvis også forskellige friluftsaktiviteter ind, som f.eks. bueskydning, fisketure, reb-aktiviteter og lege i naturen.

Som en del af friluftsliv vil der også blive arrangeret overnatningsture rundt omkring i den smukke natur på Samsø. Både i telt, bivuak og under åben himmel. I den forbindelse vil eleverne også lære om turplanlægning. Både af små og store ture.

Du behøver ikke have de store forkundskaber for at vælge friluftsliv, men du skal have lyst til at være udendørs. Både i solskin og regn, vindstille og blæst. Så det er nødvendigt, at du har fornuftigt fodtøj, regntøj og en sovepose.