Musik på Samsø Efterskole

Samsø Efterskoles valgfagstyper
musikefterskole

Lær at spille i et band
I musik lærer du at spille sammen i et band ved at spille en masse populære pop og rock numre - alt lige fra Green Day til Avril Lavigne.

Lær at spille på flere instrumenter
Mange elever har et hovedinstrument, de gerne vil blive bedre til at spille på, men der er rig mulighed for at lære at spille på flere instrumenter, hvis du gerne vil det. På denne måde kan du få et bredere kendskab til instrumenterne og lære at spille på både trommer, bas, guitar, klaver og keyboard.

Lær at synge
Husk, at din stemme også er et instrument. Du kan altså også vælge musik, hvis du vil lære at synge. I undervisningen kan du lære om sangteknik, hvor der blandt andet arbejdes med kropsholdning, åndedræt, udtryk, frasering og intonation (at synge rent). Derudover får du også mulighed for at arbejde med mikrofonteknik og flerstemmighed sammen med andre sangere.

Musikteori kan også være sjovt
I løbet af året vil du også lære lidt om den grundlæggende musikteori, så du derved får et lidt større kendskab til hvad musik er. Det kan for eksempel være: Hvad er en akkord? Hvordan er et almindeligt pop-nummer bygget op? Hvad er takter og rytmer?  Jo mere du ved om musikteori, jo lettere er det også at lære at spille på sit instrument.

Musical
Samsø Efterskole opfører en musical hvert år. I en hel uge er alle elever på efterskolen beskæftiget med drama, musik, koreografi, kulisser og kostumer. Vi råder over helt nyt lys- og lydudstyr og benytter trådløse mikrofoner til vores musical.

Der er plads til alle
I musik skal vi først og fremmest have det sjovt og hygge os med musikken! Du behøver ikke at kunne spille et instrument for at vælge musik. Det vigtigste er, at du har lyst og mod til at lære om musik. Elever har mulighed for at benytte musiklokalet i fritiden. Skolen låner også gerne guitarer ud, hvis man har lyst til at øve sig på sit værelse.

• Musik på Samsø Efterskole