Dykning på Samsø Efterskole

Samsø Efterskoles valgfagstyper

I vores valgfag Dykning tilbyder vi PADI-kurser, hhv. OWD, AOWD og Rescue Diver.

Du får teoriundervisning året rundt, og de obligatoriske praktiske øvelser afholdes over 6-7 weekender. Desuden bliver der i udeskemaerne efterår og forår arrangeret prøvedyk og – når du har fået certifikat – erfaringsdyk. I skoleårets opstartsuge kommer der ekstra instruktører og divemastere på besøg, som gør, at der bliver dykket ekstra meget i netop denne uge, så vi kommer godt i gang inden vandet bliver alt for koldt.

"Den mest fantastiske oplevelse på Samsø Efterskole er, når jeg har dykning. Det er så fantastisk at kunne se under vandet. Det er virkelig smukt og en hel ny verden, der åbner sig for én, når man har muligheden for at dykke. Alle de dyr, som lever, hvor vi bader, uden at vi lægger mærke til dem. Det er helt specielt" (elevcitat)

Plads til både øvede og nybegyndere inden for dykning

Uanset om du er øvet dykker eller nybegynder, får du mulighed for at udvikle dig og forbedre dig på Samsø Efterskole. Det eneste, der kræves for, at du kan være med, er, at du aflægger en 200 meters svømmeprøve og har et godt helbred.

På skolens lejrtur til udlandet får du også mulighed for at komme en tur i vandet og opleve det sydlandske maritime undervandsliv.

I løbet af din PADI-uddannelse på skolen vil du komme til at møde mange forskellige instruktører. Vi har flere erfarne instruktører og divemastere ansat, og vi råder over et stort netværk af instruktører, der kommer og hjælper til i dykkerweekender og i introugen.

Tag dykkercertifikat på Samsø Efterskole

Dykning på Samsø Efterskole giver dig ikke blot store oplevelser – du kan også tage certifikater, som giver dig lov til at dykke i dykkerklubber og i udlandet, når dit efterskoleår er forbi. Vi udsteder ca. 120 dykkercertifikater årligt, og du kan tage tre forskellige af slagsen:

• Open Water Dive: Et grundlæggende kursus, hvor du lærer basale dykkerkundskaber, relevant teori og får lov til at dykke ned til 18 meters dybde. Hvis du ikke har et dykkercertifikat, er dette dit første kursus.
  • Advanced Open Water Diver: Kurset for dig, som vil udfordres! For at opnå dette certifikat kommer du bl.a. til at prøve kræfter med natdykning og dybdedykning ned til 30 meters dybde.
  • Rescue Diver: Er du i stand til at bevare overblikket i stressede situationer? Med dette kursus lærer du at håndtere, assistere og forudse ulykker, der kan ske i forbindelse med dykning. Du bliver trænet til at spotte faresignaler og handle hurtigt.

Hvis du ønsker et certifikat, er der en egenbetaling, der dækker materialer og certifikatudstedelse. Men uanset om du ønsker certifikat eller ej, har du mulighed for at dykke på Samsø Efterskole.

De erklæringer, der skal udfyldes og underskrives for at kunne dykke, kan hentes her.

Glæd dig til at opleve den forunderlige verden, der ligger under havets overflade!

• Dykning på Samsø Efterskole