Fiskeri

Hvad er mere nærliggende end at tage en tur ud til de smukke kyster der omringer Samsø, og kaste en line i vandet. Samsø brillerer med en helt unik natur, hvilket også gør sig gældende for kysten, der strækker sig over ca. 100 km.

Det er sundt at spise fisk, men det er dælme også sundt at jage og fange dem!

I havet ud for Samsø findes mange forskellige fisk, og nogle af dem vi skal ud og jage er havørreden, hornfisken, forskellige former for fladfisk og måske en multe. Fiskepladserne ligger jævnt fordelt over hele øen, og du vil blive introduceret til mange forskelligartede fiskevande.

Vi skal lære om hvad de enkelte fisk jager, og hvornår de jager, så vi har størst mulighed for at få dem på krogen. Vi skal fiske med bombardaflåd, fluer, blink, agn og meget mere.

I løbet af året vil du blive introduceret for fluebinding, hvor du skal lære at binde fluer efter mønster, og måske også selv skal skabe din egen helt unikke flue. Det er fedt at fange en fisk på en flue, man selv har bundet!

Fiskeri er primært et udendørsfag, og du skal derfor være beredt på mange timer ved kysten i alt slags vejr.

Fiskeri på Samsø efterskole er for alle, og der er derfor heller ikke noget krav om at du har prøvet det før. Som begynder vil du lære at kaste ud, binde knuder, og meget mere. Til dig der har prøvet at fiske før, skal vi nok finde på nye udfordringer. Det kunne eksempelvis være fluefiskeri, der ikke er et valgfag i sig selv, men er en del valgfaget fiskeri.