Havkajak på Samsø Efterskole

Samsø Efterskoles valgfagstyper

Havkajak i de smukkeste omgivelser

Hvis der er noget, Samsø kan, så er det at give nogle fantastiske naturoplevelser – og der findes ingen bedre måde at nyde naturen på end fra en havkajak! Af samme grund sejler vi primært rundt i Stavns Fjords skønne ørige terræn, hvor vi er omgivet af fugle, og hvor sæler ikke er et sjældent syn.

Alle kan lære at sejle havkajak, og du behøver ikke have roet tidligere for at være med på holdet. Vi sørger for at tilpasse undervisningen til den enkelte, så alle bliver udfordret og har det sjovt.

Undervisningen i Havkajak

Uanset om du drømmer om at lave en perfekt grønlændervending eller blot vil være i stand til at holde dig flydende, kan vi hjælpe dig videre. Vi underviser i manøvrering, vindstyring, forskellige roteknikker og tager på ture i vores naturskønne omgivelser.

Men havkajak er langt mere end blot roning og vand – det er også et stort fællesskab, som du bliver en del af. Vi lægger vægt på at have det sjovt, imens vi lærer, og derfor leger vi en masse i kajakken. Vi spiller boldspil og kajakbaseret ultimate, så du får styrket din balance og manøvreringsteknik på en anderledes og udfordrende måde. 

Fokus på din sikkerhed

Vand, vind og vejr er uforudsigeligt og temperamentsfuldt. Derfor vægter vi din sikkerhed højt og giver dig undervisning i at styre din kajak i stille vejr, og når det blæser. Vores erfarne kajakinstruktører lærer dig de bedste tag og teknikker til at manøvrere din kajak rundt.

Du lærer desuden at redde dig selv og andre op af vandet med henholdsvis selvredning og makkerredning. Desuden får du undervisning i turplanlægning og sikkerhedsbedømmelse af vejr og vind. 

Få et IPP2-bevis

At ro i kajak er noget helt særligt. Og mange af vores elever bliver så bidt af det, at de gerne vil fortsætte med roningen, når efterskoleåret slutter. Derfor tilbyder vi prøver i International Paddle Pass niveau 2, som er et certifikat, der giver dig mulighed for at blive medlem af en kajakklub og tage på ture uden en instruktør. 

Hvis du ønsker et certifikat, er der en egenbetaling, der dækker plastickortet og certifikatudstedelsen. Men uanset om du ønsker certifikat eller ej, har du mulighed for at dyrke havkajak på Samsø Efterskole.

Læs mere om IPP2 på www.kano-kajak.dk