Havkajak på Samsø Efterskole

Samsø Efterskoles valgfagstyper

Hvis der er noget Samsø kan, så er det at give nogle fantastiske naturoplevelser og der findes ingen bedre måde at nyde naturen på, end fra en havkajak. Af samme grund sejler vi primært rundt i Stavns Fjords skønne ørige terræn, hvor vi er omgivet af fugle og hvor sæler ikke er et sjældent syn.

Alle kan lære at sejle havkajak og du behøver ikke have roet tidligere for at være med på holdet. Til dig der har sejlet en masse før, skal vi nok kunne finde på nye og spændende udfordringer.

I løbet af året vil du lære at styre din kajak både i stille vejr og når det blæser. Vi går i dybden med teknik og tag til at manøvrere kajakken, og der vil også være mulighed for at prøve kræfter med den famøse grønlændervending. Derudover skal vi lege en masse i kajakken. Kajakbaseret ultimate eller boldspil i kajakken kan markant højne ens manøvreringsteknik og det er derfor noget vi skal dyrke en del.

Sikkerheden skal være i top når man sejler havkajak og du vil hurtigt lære at redde dig selv og andre op af vandet, med henholdsvis selvredning og makkerredning. Derudover vil du få undervisning i turplanlægning, vind og vejr.

EPP2 bevis

Til foråret vil der være mulighed for at gå til EPP2 (Euro Paddle Pass niveau 2) prøve, mod en egenbetaling på plastikkortet. Det er en god ide at tage certifikatet, hvis du påtænker at blive medlem at en kajakklub, da et EPP2 bevis som regel vil være et krav, hvis du vil tage på ture uden en instruktør. Læs mere om EPP på www.kano-kajak.dk