Hverdagen

Hverdagen på Samsø Efterskole er fyldt med læring, oplevelser og 156 unge mennesker.

Dagen starter med morgenmad og fællessamling og derefter kommer undervisningen.

Da vi har mange valgfag og vi gerne vil have at så mange elever som muligt kan få deres ønsker opfyldt, har Samsø Efterskole undervisning både formiddag, eftermiddag og aften. Det betyder IKKE at man har undervisning uafbrudt fra kl. 8.00 og indtil 20.40, men man kan have undervisning om aftenen. Mange af de fag der placeres i ydertimerne er dog valgfag som unge mennesker normalt går til i fritiden, og ikke tysk, dansk eller matematik timer.

Dagsrytmen
I hovedtræk ser dagen således ud:

• kl. 07.00 Morgenmad i kontaktgrupper
  • kl. 07.40 Værelset er rengjort og klar til dagen
  • kl. 08.00 Morgensamling og sang
  • kl. 08.20 Undervisning
  • kl. 10.00 Formiddagsservering
  • kl. 10.20 Undervisning
  • kl. 12.00 Varm middagsmad
  • kl. 13.00 Undervisning
  • kl. 15.35 Eftermiddagsservering
  • kl. 15.50 Undervisning
  • kl. 18.00 Aftensmad med lun ret
  • kl. 19.00 Undervisning
  • kl. 21.15 Aftente
  • kl. 22.00 Egen gang
  • kl. 22.30 Eget værelse

Et par dage om ugen er der lektiecafe om aftenen, hvor man kan få hjælp til at få lavet sine afleveringsopgaver, eller lektier generelt.

Aktiviteter
Ud over undervisningen har eleverne mulighed for at bruge skolens faciliteter i deres fritid. Nogle gange arrangerer lærerne aktiviteter, men oftest er det eleverne selv der tager initiativ aktiviteterne. Og der er masser af muligheder for at lave noget, uanset om man vil være aktiv i hallen, kreativ i billedfagslokalet eller musik, eller man vil sidde i hyggerummet og spille et spil med vennerne. Nedenfor står blot nogle af de muligheder der er:

• Aktiviteter i hallen
  • Sy i tekstillokale
  • Styrke/konditionstræning i fitness-lokalet
  • Øve musik
  • Spille Nintendo eller brædtspil i hyggerummet
  • Spille pool/bordtennis
  • Boldspil på multibane
  • Male i billedfag
  • Tage billeder med skolens video/stillkameraer
  • Lave bål
  • m.m.

Socialt samvær
Ud over alle aktiviteterne er der selvfølgelig det sociale samvær på fløjene, hvor man sidder og hygger sig med en kop te eller en god film, mens man får snakket sammen og lærer hinanden at kende. I kommer til at bo sammen med 155 andre unge, så der vil næsten altid være en at snakke med. Skulle der være en lille stund, hvor man er alene, så nyd den. Fordi snart får de andre fri fra time, og så er der igen aktivitet!

“Bølgerne bruser, det er tusmørke. Det havde sikkert været koldt på stranden, hvis ikke det var for varmen fra bålet og de andre, jeg sidder tæt op ad. Guitaren spiller, folk snakker, og lydene fra vandet beroliger. Man kan mærke fællesskabet. Endnu en uforglemmelig aften på Samsø Efterskole. Jeg er forelsket i Samsø" (Elevcitat)

• Socialt samvær på Samsø Efterskole